НОВИНИ

Представители на школата Айнтрахт Франкфурт пристигнаха в София, за да обсъдят бъдещо партньорство с академията на Левски

представители школата айнтрахт франкфурт пристигнаха софия обсъдят бъдещо партньорство академията левски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ПФК Левски
16:35, 12.12.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Делегация на немския Айнтрахт Франкфурт посети стадион "Георги Аспарухов" във връзка с бъдещето партньорство между школите на "орлите" и на родния Левски, обявиха от "Синия" клуб на своя сайт.

От Франкфурт пристигнаха Александър Рихтер – директор на Академията на клуба, Иван Стоянов - немец с български паспорт, който е шеф на направление „Индивидуална подготовка“ на талантите на Айнтрахт и Маркус Крьоше - спортен директор на клуба.

Те бяха посрещнати от изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров, шефът на ДЮШ Елин Топузаков и главния методист на школата Нестор Юруков.

"От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете", написаха от ПФК Левски.

Като първа точка в бъдещото партньорство между двете страни се планира размяна на треньори, като четирима специалисти от ДЮШ на Левски – двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите ще минат обучение при главния методист на Айнтрахт Франкфурт в Германия. Впоследствие четирима специалисти от школата на "орлите" пък ще дойдат в България.

"Това е само първата стъпка от бъдещето партньорство, като тепърва се предвиждат още съвместни инициативи, които целят да повишат квалификацията на специалистите в школата на клуба", обявиха още от "Синия" клуб.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва за демонтирането на Паметника на Съветската армия: Това е враждебна стъпка
Москва за демонтирането на Паметника на Съветската армия: Това е враждебна стъпка
Александра Фейгин и Александър Златков ще участват на държавното първенство по фигурно пързаляне
Александра Фейгин и Александър Златков ще участват на държавното първенство по фигурно пързаляне