НОВИНИ

Представители на УЕФА се срещнаха с Борислав Михайлов за развитието на български футбол

представители уефа срещнаха борислав михайлов развитието български футбол
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 18.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

На 17 и 18 януари в националната футболна база в „Бояна“ представители на основните административни звена в Българския футболен съюз работиха активно с експертен екип на УЕФА по втория етап от изграждането на детайлна стратегия за развитието на българския футбол, информират от БФС.

БФС е една от първите федерации в Европа, която участва в програмата „Футболни федерации на бъдещето“, целяща да модернизира и да унифицира работата на асоциациите, членки на УЕФА.

Лично основният ментор по Стратегическо развитие на европейската асоциация Адам Уокър ръководи процеса по формулиране на основните цели в краткосрочен и дългосрочен план, като сред обсъжданите приоритети бяха изграждането на таланти, инфраструктурни проекти, бизнес развитие и организационно оптимизиране на българския футбол. Екипът на УЕФА проведе работни срещи и с президента Борислав Михайлов, на които бяха дискутирани конкретните промени, предприети от ръководството след конгреса през октомври м.г.

„Впечатлен съм от енергията и експертизата на младия екип на Българския футболен съюз. Сигурен съм, че с общите ни усилия, както и с амбицията на г-н Михайлов за бъдещо развитие, ще постигнем впечатляващи резултати за българския футбол“, заяви Уокър, цитиран от сайта на БФС.

От своя страна Борислав Михайлов подчерта ползотворното си сътрудничество с УЕФА, затвърдено през дългия му период като член на Изпълнителния комитет на европейската централа, и изрази увереност, че БФС ще се превърне в една от първите изцяло модернизирани европейски федерации.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 подписа с централен нападател
ЦСКА 1948 подписа с централен нападател
Сабльорките ни с шесто място на Световната купа в Тбилиси
Сабльорките ни с шесто място на Световната купа в Тбилиси