НОВИНИ

Предстои европейска вечер за Лудогорец и ЦСКА

Десподов Лудогорец
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 30.09.2021
Чете се за: 04:10 мин.
Лига Европа
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и ЦСКА подновяват участието си в европейските клубни турнири.

Шампионът на България ще посрещне в Разград Цървена звезда в мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят започва в 22.00 часа. За радост на „орлите“ на треньорска пейка ще се завърне Валдас Дамбраускас, който отново ще води футболистите си след карантината за положителен тест за коронавирус.

Четирима ключови футболисти на Цървена звезда няма да вземат участие в предстоящия мач. Това са бившият вратар на Лудогорец Милан Борян, защитникът Милош Дегенек, бранителят Александър Драгович и нападателят Александър Катай. Играчите са дали положителни проби за коронавирус.

В първия мач от груповата фаза на Лига Европа Лудогорец записа 1:1 като гост на Мидтиланд, с което спря поредицата от шест мача с поражения в този турнир. Със сигурност „орлите“ ще се опитат да надградят това равенство и да подобрят резултатите си срещу клубове от Сърбия в европейските турнири (3 победи и 3 равенства).

Любопитен факт е, че Лудогорец не е успявал да отбележи преди почивката в 8 от последните си 10 домакински мача от груповата фаза на тази надпревара.

От друга страна Цървена звезда се намира в добра форма, записвайки 8 мача без загуба (7 победи и 1 равенство).

В първия мач от груповата фаза сърбите записаха 2:1 срещу Брага. Благодарение на този резултат Цървена звезда продължи безпроблемната си серия в Лига Европа, включително и квалификациите, до 10 мача без поражение (6 победи и 4 равенства), но епидемията от COVID-19 в клуба в навечерието на този двубой заплашва тима да спре тази поредица.

И все пак, носителите на КЕШ през 1991 година с треньор Люпко Петрович, може да се окажат трудно преодолим отбор, имайки предвид, че са успели да запазят мрежата си суха в продължение на пет мача от шест гостувания в групите на Лига Европа (2 победи, 3 равенства и 1 загуба).

Другият европейски представител тази вечер ЦСКА ще посрещне на Националния стадион „Васил Левски“ Будьо/Глимт. Старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов заяви, че тимът ще разчита и на феновете в двубоя от груповата фаза на Лигата на конференциите от 19.45 часа.

ЦСКА ще трябва да покаже характер след тежкото поражение в откриващия мач от фазата – 1:5 от Рома. Успехът от Вечното дерби над Левски с 2:1 през уикенда обаче най-вероятно ще вдигне духа в състава на „армейците“.

В двубоя в Рим ЦСКА беше бледа сянка на тима, който взе точки два пъти срещу Рома през миналия сезон.

В навечерието на срещата треньорът Стойчо Младенов обяви: „Схемата на игра на Будьо/Глимт е почти идентична с нашата. Ще бъде интересен мач, имат добри футболисти, физически здрави, играят техничен футбол. Правят висока преса, надявам се да се справим.“

Будьо/Глимт успяха да спечелят последните си 6 мача в турнири в Норвегия като гост, но предстои да видим дали могат да демонстрират този успех извън скандинавската страна. Любопитен факт е, че второто полувреме е по-доброто за Будьо/Глимт, с изключение на един двубой в последните 10 мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС откри процедурата за избор на председател на ВКС
ВСС откри процедурата за избор на председател на ВКС
Можем да се заразим едновременно с грип и COVID-19, предупреждават от МЗ
Можем да се заразим едновременно с грип и COVID-19, предупреждават от МЗ