НОВИНИ

Предстои придвижване на личен състав и военна техника към Гърция и Румъния

предстои придвижване личен състав военна техника гърция румъния
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 05.04.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В периода от 5 до 7 април ще се извърши придвижване на техника по републиканската пътна инфраструктура и с железопътен транспорт. Автоколони, превозващи военна техника, ще преминат транзитно през страната ни в посока от Гърция към Румъния. По същия маршрут ще се извършат и военни превози с железопътен транспорт.

В съответствие с предварителен полетен план на 7 и 8 април ще бъдат изпълнени полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигон „Ново село“ и обратно. Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка “Joint Training”.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски подписа нов договор с Хосе Кордоба
Левски подписа нов договор с Хосе Кордоба
Двама загинали и 21 ранени, след като военен камион се обърна край Резово
Двама загинали и 21 ранени, след като военен камион се обърна край Резово