Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Борисов и Ралица Негенцова обсъдиха Закона за извънредното положение

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 13.04.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
премиерът борисов ралица негенцова обсъдиха закона извънредното положение

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова. В рамките на срещата им в Министерския съвет двамата обсъдиха предприетите от правителството мерки в условията на пандемия.

Председателят на Висшия адвокатски съвет изрази подкрепа за усилията на държавата в борбата срещу коронавируса. Негенцова представи пред премиера Борисов и предложения за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19.

„Винаги съм уважавал адвокатите и адвокатската общност. За мен е безспорно, че адвокатите сте неделима част от правовата държава. И съм изненадан, че определени Ваши колеги са се почувствали обидени – моята цел е да спасим държавата в това трудно за всички ни време“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че е наясно, че в тази трудна за всички ситуация, при ограничение в дейността на нотариуси, съдебни изпълнители и различни институции, дейността на адвокатите също е силно затруднена.

„Заради пандемията масово, не само у нас, но и по целия свят, има икономически загуби и щети“, отбеляза Борисов. Той беше категоричен, че здравето на гражданите е водещо и по тази причина е важно мерките да останат докато Националният оперативен щаб и анализите покажат трайна тенденция за отшумяване на пика на заразата.

Според министър-председателя, ако мерките бъдат отпуснати прекалено бързо, има реална опасност здравната ни система да рухне след две седмици, а след това да рухнат и другите системи в държавата.

Премиерът Борисов напомни, че страните, които закъсняха с въвеждането на ограничителните мерки, преживяха точно това и здравните им системи изпаднаха в критични ситуации.

Бойко Борисов изрази увереност, че само с общи усилия България ще успее да премине по-леко през това тежко за всички изпитание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Плевенско със съпътстващи заболявания пребори COVID-19
Мъж от Плевенско със съпътстващи заболявания пребори COVID-19
Ще сработи ли мярката 60/40?
Ще сработи ли мярката 60/40?