Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

от БНТ
09:00, 26.03.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
премиерът борисов участва заседание европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще започне днес в 17 ч и ще се проведе по видео връзка. Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските лидери ще координират усилията на страните от ЕС за справяне с COVID-19, като предишните се състояха на 10 и 17 март.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, осигуряване на медицинско оборудване с акцент върху тестове, лична защитна екипировка и респиратори, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Европейските лидери ще разговарят и за начините за справяне със социално-икономическите последици, причинени от разпространението на COVID-19. Очаква се на срещата да бъдат разгледани и въпросите за граждани на Европейския съюз, които все още са блокирани в трети страни.

На заседанието на Европейския съвет ще бъде обсъдено и приемането на решение за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Република Албания.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
До 15 км е намаляла опашката на ГКПП "Капитан Андреево"
До 15 км е намаляла опашката на ГКПП "Капитан Андреево"
Министър Банов: Имаме екшън план за преструктуриране на средства за изкуството
Министър Банов: Имаме екшън план за преструктуриране на средства за изкуството