НОВИНИ

Премиерът доволен от споразумението с бизнеса и синдикатите

премиерът доволен споразумението бизнеса синдикатите
Снимка: МС
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 17.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от подписаното Национално тристранно споразумение между правителството, синдикатите и работодателите.

"С този акт на добра воля на работодателите, синдикатите и правителството проявяваме разум. Много е сложно и никой сам не може да се справи. С общи усилия, ако можем да се измъкнем от кризата, предизвикана от COVID-19, ще е добре", посочи той.

Министър-председателят изрази благодарност към всички участници в процеса по подготовката и финализирането на споразумението, съдържащо мерки в пет ключови сектори за икономическото развитие на страната ни. А те са: бизнес среда и икономика; енергетика; Европейска зелена сделка; демография, образование, пазар на труда и трудова миграция; политики за социална защита.

"Благодаря и на колегите, които и в Министерския съвет работиха с Вас, и на Вас - за търпението, компромисите и разбирането в този доста объркан свят, в най-голямата криза след Втората световна война, която е с много човешки жертви и с милиарди и трилиони загуби на икономиката", посочи той.

Бойко Борисов бе категоричен, че сега не е време за противоречия, а за обединение в името на успешното преодоляване на социално-икономическите последици от пандемията от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момиченце от София загина, затиснато от скала край Китен
Момиченце от София загина, затиснато от скала край Китен
Млечният път – дом на извънземни. Истината е някъде там
Млечният път – дом на извънземни. Истината е някъде там