НОВИНИ

Премиерът и японският посланик обсъдиха двустранното сътрудничество

bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 04.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
премиерът японският посланик обсъдиха двустранното сътрудничество
Слушай новината

Традиционно добрите двустранни отношения на България и Япония бяха във фокуса на срещата на министър-председателя Стефан Янев с посланика на Япония у нас Хироши Нарахира.

В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата акцентираха върху интереса на двете страни да задълбочат сътрудничеството си във всички възможни сектори. Премиерът Янев изтъкна сериозния потенциал за партньорство в икономиката, културата и в сферата на иновациите.

Предстоящото след четири години в японския град Осака „Експо 2025“ също беше сред обсъжданите теми в рамките на днешната среща.

Посланик Нарахира отправи покана към българското правителство за участие на България в международното изложение, като изтъкна широкия спектър от предимства, с които страната ни би могла да се представи на форума.

Министър-председателят Стефан Янев определи предстоящото събитие като добър повод България и Япония да засилят бизнес контактите си и добави, че предстои българската страна да вземе решение по отношение на „Експо 2025“.

В рамките на срещата премиерът Стефан Янев изказа поздравления във връзка с избирането на Фумио Кишида за премиер от японския парламент и отправи пожелания за успех на отговорната му длъжност.

От своя страна посланик Хироши Нарахира акцентира върху значението на работата на служебния кабинет и на премиера Стефан Янев в един много важен за България период.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА и „Кодокан“ в маратонска битка за бронза на държавното по джудо
ЦСКА и „Кодокан“ в маратонска битка за бронза на държавното по джудо
Ахмед Батаев отпадна още в първата си схватка на Световното
Ахмед Батаев отпадна още в първата си схватка на Световното