НОВИНИ

Премиерът Петков присъства на великденската служба в Царево

bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 24.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в храма "Св. Успение Богородично" в Царево.

Министър-председателят пристигна в Светата обител, заедно със своята съпруга.

Не случайно Кирил Петков е избрал църквата за Възкресение Христово, тъй като желанието му е било да се запознае с пораженията по храма след трус в Черно море отпреди две седмици.

Премиерът обеща, че ще помогне на 200-годишната църква с лични средства.

"Това е една от най-красивите църкви в България. Знаете и сте виждали историята на тази църква. Отец Стоян работи всеки ден със семейството си, за да изглежда това място толкова красиво, толкова приветливо, за всички християни от областта, за да могат да идват. Аз обещах, на стената, която беше показана, тя е малка пукнатина, но лични средства, не държавни, защото тук трябва да се разграничат някои неща. Държавните пари са на държавата и като казваме "Давам", трябва да се казва "Давам от себе си", не "Давам нечии чужди пари". Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения, който иска да даде от себе си, а не чужди пари, да допринесе за този храм да бъде в това добро състояние, както е бил досега. И другото, което за мен е важно е да се покаже, че в този ден, всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя. Ние трябва да кажем тази държава си е наша и всеки има отговорност за по-доброто съществуване на всеки един от нас в нея и пукнатина по пукнатина се надявам да я оправим цялата", заяви Петков.

Кирил Петков поздрави българите за Великден и от профила на Министерския съвет във Фейсбук.

"Вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет", написа премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди посрещнаха Възкресението в Бачковския манастир
Хиляди посрещнаха Възкресението в Бачковския манастир
Президентът Радев поздрави българите за Възкресение Христово
Президентът Радев поздрави българите за Възкресение Христово