НОВИНИ

Премиерът също ще участва в срещата с протестиращите в парламента

денков приемем териториалните плановете изпратим
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 02.10.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

​Премиерът акад. Николай Денков сменя мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори в парламента, съобщават от Министерския съвет. Разговорите ще се проведат утре, вторник, 3 октомври в 11 часа, зала 134 в сградата на Народното събрание.

В тях ще се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, уточняват от пресслужбата на МС.

Синдикати, енергетици и миньори ще се срещнат с част от партиите в НС утре

Както БНТ по-рано съобщи, голяма част от протестиращите са се съгласили на среща в Народното събрание с представители на парламентарните групи.

Информацията, че срещата ще е само с управляващите партии, се потвърди след 22 часа - както от прессъобщението на Министерския съвет, така и от последвало съобщение на Народното събрание, в което се посочва, че ще участват парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, които "приемат отправената тази вечер в национален ефир покана за среща и разговор с представителите на протестиращите миньори".

"Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС приемат отправената тази вечер в национален ефир покана за среща и разговор с представителите на протестиращите миньори. Заедно с премиера Николай Денков, министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на икономиката и индустрията в разговорите ще се включат народните представители Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, Делян Пеевски и Хамид Хамид от ДПС", се казва в съобщението от парламентарната пресслужба.

От БСП заявиха за БНТ, че знаят за срещата и искат да участват, но не били поканени.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Турицов: Трябваше да запишем 1-2 победи, за да ни тръгне играта
Иван Турицов: Трябваше да запишем 1-2 победи, за да ни тръгне играта
Пациент е загинал при пожар в психиатричната болница в Ловеч
Пациент е загинал при пожар в психиатричната болница в Ловеч