НОВИНИ

Премиерът уточни къде няма да е необходимо носенето на маска на открито

премиерът уточни необходимо носенето маска открито
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 21.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Това съобщи в официалния си Фейсбук профил премиерът Бойко Борисов.

"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", обясни Борисов.

"Днес обезпечихме доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигуряваме лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия, допълва премиерът.

Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани!", категоричен е Борисов.

"Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение", обяснява още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куман: Барселона има накъде да се развива
Куман: Барселона има накъде да се развива
Борисов: Правителството е направило всичко необходимо в подкрепа на инициативата "Три морета“
Борисов: Правителството е направило всичко необходимо в подкрепа на инициативата "Три морета“