Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът уточни къде няма да е необходимо носенето на маска на открито

от БНТ
11:54, 21.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
премиерът уточни необходимо носенето маска открито
Снимка: Десислава Кулелиева

От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Това съобщи в официалния си Фейсбук профил премиерът Бойко Борисов.

"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", обясни Борисов.

"Днес обезпечихме доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигуряваме лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия, допълва премиерът.

Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани!", категоричен е Борисов.

"Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение", обяснява още Борисов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Куман: Барселона има накъде да се развива
Куман: Барселона има накъде да се развива
Борисов: Правителството е направило всичко необходимо в подкрепа на инициативата "Три морета“
Борисов: Правителството е направило всичко необходимо в подкрепа на инициативата "Три морета“