НОВИНИ

Превалявания в неделя, в отделни райони и гръмотевици

превалявания неделя отделни райони гръмотевици
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 19.09.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е променлива, след обяд над южните и планинските райони ще е по-често значителна и на места там ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Лудогорието - умерен и поривист вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, а максималните между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд над масивите от Западна и Централна България ще е по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни ще има променлива облачност, на отделни места и с превалявания от дъжд. В понеделник дневните температури ще се повишат с 2 - 3 градуса и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса, сутрешните слабо ще се понижат - ще бъдат между 11 и 16 градуса.

От вторник с временно усилване на северозападния вятър температурите ще се понижават и в средата на седмицата, отначало в северозападната половина от страната, впоследствие и на югоизток, дневните ще са около 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
951 са новите случаи на коронавирус у нас
951 са новите случаи на коронавирус у нас
Ансамбълът на "Левски Триадица" е шампион при жените на държавното
Ансамбълът на "Левски Триадица" е шампион при жените на държавното