НОВИНИ

Превалявания в планинските и източните райони

превалявания планинските източните райони
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 30.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

В сутрешните часове днес на отделни места в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла. Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над планинските и източните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 25°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Температурата на морската вода е 15 - 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 12°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Във вторник все още вероятността да превали и прегърми на повече места в страната е голяма, впоследствие ще намалее и през втората половина от седмицата само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни валежи. Максималните температури във вторник ще са между 26° и 31°, през следващите дни ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едва 62 бежанци са отпътували организирано с влак от Бургас и Варна към вътрешността на страната
Едва 62 бежанци са отпътували организирано с влак от Бургас и Варна към вътрешността на страната
Второ злато за България от Европейското по вдигане на тежести в Албания
Второ злато за България от Европейското по вдигане на тежести в Албания