НОВИНИ

Презентацията на легендарния алпинист и екстремен скиор Ханс Камерландер вдигна на крака публиката на "Банско филм фест" 2023

Аплодисментите на зрителите обраха още световната шампионка по ледено катерене Инес Паперт от Австрия и полският алпинист Марчин Томашенски, наричан още Йети.

Снимка: Банско филм фест 2023
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 26.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

"Все по-далеч и все по-високо" беше озаглавена презентацията на легендарния алпинист и екстремен скиор Ханс Камерландер от Италия, който късно снощи изправи на крака публиката по време на "Банско филм фест 2023".

Снежната покривка в града в полите на Пирин напълно кореспондираше с разказите на големите имена от алпийските спортове, които са гости на фестивала, а аплодисментите на зрителите обраха още световната шампионка по ледено катерене Инес Паперт от Австрия и полският алпинист Марчин Томашенски, наричан още Йети.

„Наричат ме Йети защото странях от хората и обичах да се катеря през нощта. Израснах в тези сиви, бетонни квартали и не виждах перспектива, даже имаше предпоставка да се превърна в хулиган. Но за късмет отидох на един лагер в планината и така започна всичко с катеренето“, разказва поляка пред БНТ.

В последния ден от фестивала акценти ще бъдат две презентации на български пещерняци, като в едната те ще разкажат за спасителната операция в турската пещера Морджа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 800 населени места във Варненско са без ток
Над 800 населени места във Варненско са без ток
Николай Денков: В над 1000 населени места няма ток
Николай Денков: В над 1000 населени места няма ток