НОВИНИ

Президентът на Царско село разясни ситуацията в клуба

президентът царско село разясни ситуацията клуба
Снимка: ПФК Царско село
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 04.02.2022
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю за официалния сайт на "царете", в което говори за актуалната ситуация в клуба броени дни преди рестарта първенството.

Андреевски сподели, че клубът е финансово стабилен и изряден платец, благодарение на италиано-швейцарски консорциум, който помага на собственика Стойне Манолов за издръжката на отбора.

Президентът на Царско село разкри че тимът ще бъде воден от младия италиански специалист Андреа Сасарини, като почти цялото спортно-техническо ръководство ще бъде съставен от негови сънародници.

В клуба ще се подвизават талантливи футболисти от Западна Европа, а в основата на тима ще бъдат Мартин Кавдански, Пламен Крумов, Николай Николаев и други.

Разкритията на Иво Андреевски за събитията в Царско село:

– Г-н Андреевски, минаха почти два месеца от последния шампионатен мач срещу Ботев (Пловдив). Какво се промени в Царско село?

– Доста неща се промениха. Основната промяна дойде от недоброто представяне на отбора през есенния дял от шампионата и мерките, които ние взехме като ръководство и г-н Стойне Манолов като собственик. Наложи се да освободим почти целия отбор и спортно-техническото ръководство и наново да изграждаме отбор, който да продължи представянето си в първенството през пролетта.

– Какви промени се случиха на ръководно ниво?

– На ръководно ниво в Царско село доста неща се изписаха по отношение на собствеността и управлението на отбора. Повечето от тях не отговарят на истината. Собственик на отбора е Стойне Манолов, аз съм президент на клуба. Новите неща, които се случиха при нас, по стечение на обстоятелствата осъществихме контакт с един италиано-швейцарски консорциум, който разполага с доста играчи от Серия "А" и и по-долните дивизии, както и от френските лиги. Хората дойдоха с конкретни предложения, които след доста продължителни преговори, успяхме да намерим общи точки и да изградим бъдещо съвместно сътрудничество. То касае от една страна финансирането на отбора, а от друга привличането на нови талантливи футболисти от Западна Европа. За момента всички поставени ангажименти от двете страни се спазват. Времето ще покаже докъде ще стигне това сътрудничество. Решенията в клуба ги вземаме аз и Стойне Манолов. Договорните отношение, в които сме влезли с нашите партньори касаят част от финансирането на клуба и привличането на нови играчи. Италианците дойдоха с реални предложения, които касаеха съвместно сътрудничество. Всички неща, които те предложиха, бяха в сферата на финансирането на клуба. Трябва да добавя, че с тях дойде и част от спортно-техническото ръководство. Старши треньор на треньора ще бъде Андреа Сасарини. Кондиционният треньор също е италианец. Щабът ще бъде оформен от кадрите, от които има нужда. За момента нещата при нас са нормални. Всичко, което планирахме се случва. Царско село е финансово стабилен клуб, който не дължи никакви средства по отношение на данъци, физически лица и на други клубове т.н. С футболистите, с които се разделихме, всичко бе изплатено коректно от наша страна. От тази гледна точка не сме обремени от неща, които да спъват спортно-техническия процес в клуба.

– Едва ли не се заговори, че италианските партньори ще докарат само италианци, но се вижда, че има и познати имена.

– Имаме 4 - 5 основни футболисти привлечени от български клубове. Отборът няма да изглежда напълно италиански. Мартин Кавдански си е при нас. Привлекли сме Пламен Крумов, Николай Николаев, от Септември Реди Каса. Окомплектоваме отбора и последната дума ще има треньора. Той е млад специалист, който има желание за работа и добра комуникация с футболистите. Така се стекоха обстоятелствата, че при формирането на новия отбор има варианти и вариации. Пристигнаха няколко футболисти от Италия вчера, днес нови трима. Как ще изглежда Царско село на старта на шампионата зависи от организацията, която ще създадем в клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин е в Пекин, подготвя нов договор за доставка на газ
Путин е в Пекин, подготвя нов договор за доставка на газ
Левски завърши наравно с Динамо (Киев)
Левски завърши наравно с Динамо (Киев)