НОВИНИ

Президентът на Дея спорт: Тази купа струва 8 години любов

Александър Маджуров е категоричен, че бургазлии ще атакуват още и титлата в Националната волейболна лига (НВЛ), където в момента отборът е начело в класирането на редовния сезон

президентът дея спорт купа струва години любов
bnt avatar logo
от БНТ
23:59, 21.01.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на волейболния Дея спорт Бургас Александър Маджуров очаквано остана много щастлив от триумфа на неговия отбор в турнира за Купата на България при мъжете, който донесе исторически първи трофей във витрината на бургазлии.

Минути след успеха във финала срещу Левски с 3:1 гейма Маджуров сподели, че тази купа му е "струвала 8 години любов" и допълни, че тя се дължи и на многото компромиси, които са направили състезателите и треньорите в тима заради ограничените финансови възможности.

"Тази купа струва 8 години любов. В нашия клуб финансовите средства са ограничени. Всичко средства са от Община Бургас и мен самия. Нямаме други спонсори на този етап. Успехът се дължи и на компромисите, които са направили всички. Всички играчи правят много компромиси. Треньорите и щаба също. Те са получавали много по-добри предложения и по-високи възнаграждения от отборите, където са били, но те са част от едно семейство и може би това е най-ценното, че след толкова много труд и надграждане най-накрая изкачихме върха на планината. Зад хората на игрището стоят ужасно много хора, които голяма част от тях безвъзмездно полагат къртовски труд", започна Маджуров.

Ръководителят на Дея разкри още, че ще продължи да помага на състава заради "емоцията и радостта от моменти като днешния" и не скри амбициите за това селекцията на Франческо Кадеду да атакува и титлата в Националната волейболна лига (НВЛ).

"Правя го заради емоцията, заради радостта от днешния момент. Удоволствието от това да видиш, че покрай батковците растат по-малките в школата и техните успехи са нещото, което зарежда и те кара на следващия ден да станеш и да продължиш. Освен волейбола аз имам много други ангажименти. В залата обаче е мястото, където най-много се зареждам и най-добре почивам. Ще опитаме да спечелим и титлата", завърши Александър Маджуров.

В същото време старши треньорът на Дея спорт Франческо Кадеду бе далеч по-лаконичен в своето изказване след триумфа, заявявайки, че е много изморен от целия турнир през последните три дни.

"Много съм изморен. Бяха три много интензивни дни в София. Искам просто да празнувам със семейството си и да си почина. Единствено във втория гейм имам забележки, но този тим е израснал през годините заедно и се познават отлично. Левски е силен отбор и не бе лесно", коментира накратко италианският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Желязков: Опитахме всичко, но играчите на Дея бяха много силни днес
Николай Желязков: Опитахме всичко, но играчите на Дея бяха много силни днес
Два гола на Влахович вдъхновиха Ювентус за пети пореден успех в Серия "А"
Два гола на Влахович вдъхновиха Ювентус за пети пореден успех в Серия "А"