НОВИНИ

Дея спорт надви Левски във финала за Купата на България и стигна до исторически първи трофей за клуба

На финала в зала "Левски София" опитният състав на бургазлии се наложи с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) гейма

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:55, 21.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
дея спорт бургас надви левски финала купата стигна исторически първи трофей клуба
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Дея спорт Бургас завоюва исторически първи трофей за клуба, след като спечели турнира за Купата на България по волейбол, надигравайки във финала състава на Левски с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) гейма.

Във финала в зала "Левски София" момчетата на Франческо Кадеду показаха, че са по-добрият отбор и заслужено стигнаха до крайния успех, с който се реваншираха за поражението от Хебър Пазарджик в спора за отличието преди година.

Иначе днешният двубой, който впрочем противопостави лидерите в Националната волейболна лига (НВЛ), започна равностойно, като в първия гейм на няколко пъти волейболистите на Дея направиха опит да се откъснат в резултата, но тези на Левски бързо съумяваха да възстановят равенството. Така се стигна до резултат 20:20, след който бургазлии влязоха в страхотна серия от успешни блокади, с която пречупиха своя съперник за крайното 25:20.

Освен загубата на частта "сините" трябваше да преглътнат излизането от игра на основния си разпределител Симеон Николов, който получи травма и бе принудително заменен от Стоил Палев. Това обаче по никакъв начин не повлия на домакините, които напълно доминираха във втория сет и го затвориха с 25:18. В края се стигна и до ескалация на напрежението в залата, когато Георги Братоев влезе в пререкания с фен на Левски, което доведе и до червен картон за опитния състезател, с който всъщност бе сложена и точка на гейма.

В началото на третия все пак гостите рано-рано показаха, че не са повлияни от този развой и отвориха разлика от 3-4 точки, която в средата на частта нарасна до 8 при 20:12. До края опитният състав на Дея нямаше проблеми да финализира крайното 25:18, с което тимът поведе с 2:1 в геймовете.

Четвъртият сет отново стартира по-силно за отбора от Бургас, който взе преднина при 8:4 и в хода на целия гейм контролираше умело тази разлика. В края временният лидер в НВЛ дори съумя да увеличи още аванса си за крайното 25:18, което подпечата триумфа на Дея спорт в турнира за Купата на България по волейбол при мъжете през този сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече средства за спорт и култура в Русе тази година
Повече средства за спорт и култура в Русе тази година
Колко похарчихме преди и по време на празниците и започнахме ли да спестяваме през януари?
Колко похарчихме преди и по време на празниците и започнахме ли да спестяваме през януари?