НОВИНИ

Президентът на ФИФА с предложение кой да бъде домакин на Мондиал 2030

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:19, 13.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
президентът фифа предложение домакин мондиал 2030
Слушай новината

Ръководителят на международната футболна централа ФИФА Джани Инфантино е направил предложение Израел да се кандидатира за домакин на Световното първенство по футбол през 2030 година.

51-годишният швейцарец стана първият президент на централата, който посещава Израел, като по време на визитата си той проведе среща и с министър-председателя на страната Нафтали Бенет.

Именно по време на този разговор се е родила идеята на Инфантино Израел да се обедини с ОАЕ в обща кандидатура за домакинство на Мондиал 2030.

До момента желание да приемат шампионата официално са изразили Аржентина, Уругвай, Парагвай и Чили в съвместна кандидатура, както и Марко съвместно с Алжир и Тунис.

От Европа намерения да организират турнира имат съседите Португалия и Испания с обща кандидатура, както и Великобритания.

Припомняме ви, че преди години планове за спечелване на домакинство на Мондиал 2030 имаше и България. Според планове, нашата страна ще обедини сили с Гърция, Сърбия и Румъния в обща кандидатура.

Кой ще бъде домакин на Световното първенство през 2030 година, ще стане ясно по време на 74-ия Конгрес на ФИФА през 2024 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се справят децата с диабет в детската градина?
Как се справят децата с диабет в детската градина?
ВМРО сезира ВАС за нарушение на Конституцията от кандидата за вицепрезидент на Лозан Панов
ВМРО сезира ВАС за нарушение на Конституцията от кандидата за вицепрезидент на Лозан Панов