НОВИНИ

Президентът на футболен клуб Анкарагюджю обясни защо е ударил съдията след мача

Фарук Коджа е ударил съдията Халил Умут Мелер след двубоя с Ризеспор заради негови неправилни отсъждания по време на мача, обясни самият той.

президентът футболен клуб анкарагюджю обясни ударил съдията мача
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 12.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на турския футболен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа е ударил съдията Халил Умут Мелер след двубоя с Ризеспор заради негови неправилни отсъждания по време на мача, обясни той за "Сабах Спор".

По-рано днес Коджа и още двама заподозрени в нападението срещу рефера на мача от турското първенство между Анкарагюджю и Ризеспор бяха арестувани.

"Този инцидент стана заради неправилни решения на рефера и провокативно поведение. Целта ми беше да реагирам словестно на действията му и да го заплюя в лицето. Ударих рефера в лицето, но това не доведе до счупване. След моя удар съдията стоя около 5-10 секунди и след това падна на земята", коментира Коджа.

Президентът на Анкарагюджу удари в лицето съдията Халил Умут Мелер в края на домакинския двубой от Суперлигата срещу Ризеспор. Коджа влезе на терена и налетя на рефера, когато свири последният съдийски сигнал, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в 97-ата минута при равенството 1:1 на стадион "Еряман" снощи. Феновете на Анкарагюджю нахлуха на терена след мача и Мелер е бил ритан от тях, когато паднал на тревата.

Турският президент Реджеп Ердоган осъди остро инцидента в Анкара.

"Осъждам нападението срещу съдията Халил Умут Мелер след мача Анкарагюджю - Ризеспор и му пожелавам бързо възстановяване. Спортът означава мир и братство. Той е несъвместим с насилието. Няма да толерираме насилието в турския спорт", каза турският президент.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че действията на президента на турския клуб Анкарагюджю са неприемливи във футбола
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че действията на президента на турския клуб Анкарагюджю са неприемливи във футбола
Шестима състезатели бяха обявени за номер 1 на годината от Световната атлетика
Шестима състезатели бяха обявени за номер 1 на годината от Световната атлетика