НОВИНИ

Президентът награди Пловдивския университет с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

президентът награди пловдивския университет плакет кирил методий
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 24.05.2022
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

На тържествена церемония в Драматичния театър в Пловдив президентът Румен Радев връчи на Пловдивския университет плакет "Св. Св. Кирил и Методий".

Отличието е по повод 60-годишнината от създаването му, за високи постижения в обучението и подготовката на поколения специалисти в разнородни научни направления, както и за неговия принос за издигане на качеството на висшето образование и науката в България. Плакетът бе приет от ректора на висшето училище проф. д-р Румен Младенов.

Държавният глава изказа благодарност на академичното ръководство и преподавателския състав за професионализма и всеотдайността им в съхраняването и надграждането на традициите на университета. Румен Радев отбеляза и усилията в преподавателските методи да се обединяват наука, образование и практика.

"Носете винаги България в сърцето си - учете, работете и живейте така, че никога повече да не чуваме въпроса на Хилендарския монах "поради що се срамиш да се наречеш българин", обърна се президентът към студентите от Пловдивския университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен представи първо лятно попълнение
Байерн Мюнхен представи първо лятно попълнение
Последната шампионска титла на Левски се завръща в клуба
Последната шампионска титла на Левски се завръща в клуба