Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Президентът награди Пловдивския университет с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

от БНТ
14:55, 24.05.2022
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
президентът награди пловдивския университет плакет кирил методий
Слушай новината

На тържествена церемония в Драматичния театър в Пловдив президентът Румен Радев връчи на Пловдивския университет плакет "Св. Св. Кирил и Методий".

Отличието е по повод 60-годишнината от създаването му, за високи постижения в обучението и подготовката на поколения специалисти в разнородни научни направления, както и за неговия принос за издигане на качеството на висшето образование и науката в България. Плакетът бе приет от ректора на висшето училище проф. д-р Румен Младенов.

Държавният глава изказа благодарност на академичното ръководство и преподавателския състав за професионализма и всеотдайността им в съхраняването и надграждането на традициите на университета. Румен Радев отбеляза и усилията в преподавателските методи да се обединяват наука, образование и практика.

"Носете винаги България в сърцето си - учете, работете и живейте така, че никога повече да не чуваме въпроса на Хилендарския монах "поради що се срамиш да се наречеш българин", обърна се президентът към студентите от Пловдивския университет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен представи първо лятно попълнение
Байерн Мюнхен представи първо лятно попълнение
Последната шампионска титла на Левски се завръща в клуба
Последната шампионска титла на Левски се завръща в клуба