НОВИНИ

Президентът Румен Радев пожела успех на българските олимпийци в Пекин

румен радев среща работодателите заради цените тока
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 04.02.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Политика
Слушай новината

От днес светът отново е Олимпиада и пожелавам успешно представяне на българските атлети на Зимните олимпийски игри в Пекин. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук.

По думите му участието на българските спортисти в този световен форум е върхово постижение и повод за лично удовлетворение.

Това е и огромна възможност националният ни флаг да се развее на Олимпиадата и да ни обедини в надеждата за достойна изява на нашите спортисти, допълва държавният глава.

Какво трябва да знаем за Пекин 2022 преди откриването на Игрите?

"Убеден съм, че с борбеност, целеустременост и всеотдайност те ще оправдаят големите очаквания, защото зад тях стои както подкрепата на целия български народ, така и богатите олимпийски традиции на страната ни", заяви Румен Радев.

Той призова спортът да се превърне във вдъхновение и мотивация и все повече български деца да преоткриват неговата сила за изграждане на характер и умения.

"Надявам се, че редом до славните ни олимпийски успехи ще запишем нови призови места на Зимните олимпийски игри в Пекин. Пожелавам в предстоящите състезания нашите олимпийци винаги да се борят докрай и със спортсменство, непреклонен дух и вяра да отстояват името на България", каза още президентът Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благой Тодев пристига в Пекин в началото на следващата седмица
Благой Тодев пристига в Пекин в началото на следващата седмица
Сблъсък между ГЕРБ и БСП заради цените на тока
Сблъсък между ГЕРБ и БСП заради цените на тока