НОВИНИ

Приятелят на починалата родилка от Горна Оряховица: Видяхме, че лекарите правят всичко възможно да я спасят

bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 29.08.2022
31504
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

21-годишна родилка от Горна Оряховица почина след планирано раждане със секцио. Жената била приета в родилното отделение на болницата в града заради преносване.

В петък лекарите извършили цезаровото сечение. Операцията преминала успешно, но час по-късно състоянието на жената се влошило, заради което била незабавно транспортирана до великотърновската болница където по-късно издъхнала.

Близките на 21-годишната Данислава разказват, че по време на бременността си не е имала никакви сериозни оплаквания и проблеми. В петък сутринта лекарите извършили планирано секцио, а операцията преминала без никакви усложнения.

"10.00 часа ми се обади и ми каза, че съм горд татко", разказа приятелят на Данислава Кристиян Любенов.

Малко по-късно обаче състоянието ѝ рязко се влошава.

"През времето в което аз я чаках, я чувах как стене от болка, никога не съм я чувал така, беше отвратително", казва Кристиян.

Лекарите са действали в условия на спешност, каза д-р Иван Иванов - управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски"-Горна Оряховица.

"От това, което имам като първоначална информация, за дейността на екипа не е установен никакъв пропуск. Действали са в условия на спешност. Около час след секциото е започнал този кръвоизлив, който е бил изключително масивен", обясни той.

Младата жена незабавно е транспортирана до областната болница във Велико Търново, където по спешност лекарите извършили втора операция, след което е настанена в реанимация, където по-късно е издъхнала.

"Видяхме само, че лекарите правят всичко възможно, търчаха все едно цялата болница се опитваше да я спаси. Излязоха от операция и просто казаха, че жизнените показатели на момичето са критични и шансът да се оправи е минимален", обясни приятелят ѝ.

"Двата дни бяха най- тежките, които сме имали! Да си погребеш детето, това е най-гадното нещо", сподели бащата на Данислава Стоян Стоянов.

Близките на младата жена настояват по случая да бъде направена проверка за причините довели до фаталния край и дали става въпрос за лекарска грешка. Бебето е в стабилно състояние и все още е в родилното отделение на болницата в Горна Оряховица.

Репортери: Зорница Илиева, Мирела Дончева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Не бяхме концентрирани, Лудогорец наказва всяка грешка
Илиан Илиев: Не бяхме концентрирани, Лудогорец наказва всяка грешка
Хебър се завърна у дома
Хебър се завърна у дома