НОВИНИ

Продължава издирването на пет цивилни лица във връзка с полицейската акция в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 20.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас

Продължава издирването на пет цивилни лица, които според прокуратурата са свързани със задържаните полицаи в Пловдив.

В ареста са 12 души, 7 от които служители на Трето районно полицейско управление в Пловдив. Те са уличени в тежки престъпления – чадър над проституция, наркотици, подкуп, търговия с влияние.

Възможно е да има още арестувани от петимата обявени за издирване. Акцията е подготвяна в продължение на 6 месеца. За първи път са арестувани толкова голям брой полицейски служители заедно с техния началник.

Какво и как ще докажем тепърва ще се преценява от наблюдаващите прокурори от екипа от следователи, тъй като сме в самото начало. Задържани са множество лица, сред които и полицейски служители, и в никакъв случай това не е акция срещу пловдивската полиция, която работи безупречно – получаваме адекватно съдействие от директор, зам.-директор към настоящия момент. Благодаря на всички полицаи, които изпълняват задълженията си, но тези, които нарушават закона, ще понесат отговорността си, каза Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Това е номер едно задача, с която ние искрено се надявам, че ще се справим и основно усилията са насочени на там. Мога само да ви кажа, че има дела за търговия с избиратели, така че тези дела вървят наказателни. Ще видим до къде ще стигнат – рано е още да даваме прогнози, тъй като се разследват. Мога да ви кажа, че има данни по тази дела за партии, които се ръководят от известни лица, които бяха с огромни политически амбиции. Ако прокуратурата не ги обяви, за да извършим превантивна дейност, ние ще го направим, каза Бойко Рашков, служебен министър на вътрешните работи.

Репортер: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на "Възраждане": Машинното гласуване ще промени изцяло ситуацията
Лидерът на "Възраждане": Машинното гласуване ще промени изцяло ситуацията
Д-р Илиев, Берн: Комбинирането на векторна и РНК ваксина може да се окаже добра идея
Д-р Илиев, Берн: Комбинирането на векторна и РНК ваксина може да се окаже добра идея