НОВИНИ

Продължават акциите на полицията в Бургаско срещу търговията с гласове

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 03.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава мащабната специализирана акция срещу търговията на гласове в Бургаско. Днес полицията обискира няколко къщи в Община Руен. Двама души са задържани за 24 часа. В хода на акцията в региона вече има и няколко образувани досъдебни производства.

Рано тази сутрин специализираните полицейски сили арестуват този мъж от село Руен. Според съседите му това е 45-годишният Димитър Тодоров.

Полицията претърси дома на задържания, а подозренията са, че склонявал своите съселяни да гласуват за определена партия срещу възнаграждение. Съпругата на задържания, отрича тази информация.

Двама души са арестувани за търговия с гласове в Бургаско (СНИМКИ)

"Мъжа ми го събориха на земята, и аз не знам, заключиха го вътре на пода, не знам за какво става още въпрос. Наркотик търсят, пистолети търсят, не знам си какво търсят, не ги знам. Ние се занимаваме с търговия, отиваме да си продаваме, гледаме си внучето", обясни Наска Тодорова, съпруга на задържания.

Местните хора са изненадани от арестите. Не знаят да се купуват гласове в селото.

„Не сме чули такова нещо. В една махала сме тук. Няма такова нещо. То нашата махала за 50 лв. няма да се продава. Ние гледаме асфалт да ни правят. Няма да се продадем, ние в чужбина работим, няма да се продадем за гласове", заяви Славчо Христов, жител на с. Руен..

През целия ден на няколко места в община Руен имаше полицейски екипи, които спираха автомобили за проверка. Акциите се провеждат предимно в по-малките населени места в региона, тъй като според полицията, хората там са по-уязвими да бъдат принудени да гласуват не по тяхно желание.

От началото на акцията в Бургаско, която започна миналата седмица са образувани 10 досъдебни производства, но все още няма нито едно повдигнато обвинение.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават COVID леглата в Благоевград
Увеличават COVID леглата в Благоевград
Напрежение във Врачанската болница заради непрекъснат ръст на ковид пациенти
Напрежение във Врачанската болница заради непрекъснат ръст на ковид пациенти