НОВИНИ

Продажбата на Челси е под въпрос, Абрамович иска 1.5 млрд. паунда

Челси Роман Абрамович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 04.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Руският милиардер Роман Абрамович иска да си върне 1.5 милиарда паунда, дадени под формата на заеми на футболния клуб Челси, чийто собственик е именно той.

Според Sky Sports бизнесменът търси преструктуриране на продажбата на отбора, за да бъдат върнати средствата, издадени на клуба чрез компанията-майка Fordstam Limited.

Правителството на Обединеното кралство е наясно с тази инициатива и се придържа към твърдата си позиция – Роман Абрамович не трябва да получава пари от продажбата на клуба.

Поради разногласията и факта, че собственикът има последната дума при избора на купувач на Челси, сключването на сделката все още е под въпрос.

Консорциумът, воден от американския бизнесмен Тод Боели, е предпочитаният участник сред кандидатите за Челси, но правителството няма да позволи продажбата да бъде осъществена, освен ако не е напълно сигурно, че Роман Абрамович няма да получи нищо от сделката.

За продажбата на лондонския тим е издаден специален лиценз, който изтича на 31 май и ако клубът не смени собствеността си до тогава, има вероятност за спиране на дейността на Челси.

Роман Абрамович по-рано заяви, че е опростил дълга на Челси.

Руският бизнесмен беше санкциониран от правителството на 10 март, което му попречи да прави какъвто и да е бизнес в Обединеното кралство. Санкцията е заради военните действия в Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой участници ще стартират тази неделя в маратона на Варна
Рекорден брой участници ще стартират тази неделя в маратона на Варна
ЕК предлага забрана за вноса на целия руски петрол
ЕК предлага забрана за вноса на целия руски петрол