НОВИНИ

Продуктите на "Ел Би Булгарикум" ще се предлагат в повече магазини в страната

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
14:54, 30.03.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
градини училища киселото мляко сиренето кашкавалът бдс
Слушай новината

Държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" ще продава своите продукти и мрежата магазина на Централния кооперативен съюз (ЦКС).

Държавната компания предлага на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лв./кг и кашкавал за 15,90 лв./кг. Това ще бъде цената, на която ще се продават и в търговската мрежа на ЦКС. Споразумението бе подписано в Министерството на икономиката в присъствието на служебните министри на икономиката Никола Стоянов и земеделието Явор Гечев.

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев обясни, че държавната компания има готовност да стартира със 100 тона готова продукция, като първата доставка в магазин в София ще бъде извършена още днес.

"Започваме зареждане на магазините в София и Пловдив, а поетапно ще бъдат изпълнени доставки и до магазините в другите населени места", посочи Русев.

Той подчерта, че това е само първата стъпка от един процес, който е свързан с увеличаване на мощностите и капацитета на компанията, а на по-късен етап и разширяване на продуктовата гама.

Споразумението между "Ел Би Булгарикум" и Централния кооперативен съюз е една пазарна стъпка за раздвижване на пазара. Като такова го определи служебния икономически министър Никола Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на турнира в Монастир
Изабелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на турнира в Монастир
Донски със загуба на сингъл, на полуфинал на двойки
Донски със загуба на сингъл, на полуфинал на двойки