НОВИНИ

Програма за космическо образование с водещи световни представители на бизнеса и науката

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
15:00, 21.07.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
програма космическо образование водещи световни представители бизнеса науката
Слушай новината

Ако Космосът ви привлича неудържимо, това лято имате шанса да стигнете по-близо до него. Образователната програма Space Challenges ("Космически предизвикателства") е уникална възможност за практическо и теоретично обучение лично от някои от най-ярките фигури на космическата индустрия. И то в София. Програмата е за 30 участници, ще се проведе през август в София Тех парк и е безплатна. Може да се кандидатства до края на юли ТУК.

Лекциите и практическите занимания са по космически науки и инженерство, орбитална механика, астрофизика, космически приложения, хардуерен дизайн, космическо право, космическо предприемачество.
Организатор е "Ендуросат" - една от най- бързоразвиващите се компании в космическата индустрия в Европа, с дългогодишен опит в провеждането на подобни програми.

"Програмата има за цел да създаде следващото поколение космически изследователи, като им даде знания, професионални контакти и увереност да се развиват в тази посока - казва Райчо Райчев, основател и главен изп.директор на "Ендуросат" - "Sрace Challenges е уникална програма в космическата сфера и очакваме нашите талантливи участници през август."

Обучението се води от над 30 лектори - водещи имена и умове, които определят тенденциите и вземат решенията в сферата на космоса в световен мащаб. Участниците ще получат вдъхновение и знания, контакти и възможности за развитие в бурно развиващата се космическа сфера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада пропусна дузпа и потегли с нулево реми срещу Нигерия на световното по футбол за жени
Канада пропусна дузпа и потегли с нулево реми срещу Нигерия на световното по футбол за жени
Невиждана градушка в Италия: 110 души са пострадали от силни бури в област Венето
Невиждана градушка в Италия: 110 души са пострадали от силни бури в област Венето