Проходът "Петрохан“ е отворен за движение

от БНТ , Източник: БГНЕС
14:32, 22.01.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
проходът петроханldquo отворен движение
Слушай новината (бета)

Възстановява се движението през прохода "Петрохан". Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на "Пътна полиция", областните пътни управления София и Монтана, пътноподдържащите фирми и Горското стопанство.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като от снеготопенето и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални маси, падане на дървета и клони на пътното платно, съобщиха от АПИ.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледеняването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя и застрашаваха безопасността при пътуване. Най-сериозна беше обстановката от северната страна на прохода, в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Пътят през прохода "Петрохан" е почистен и обработен за движение при зимни условия.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почти 40 милиона са гледали клетвата на Байдън
Почти 40 милиона са гледали клетвата на Байдън
Задържаха мъж, откраднал 850 000 лв., скрити в камина в Ямбол
Задържаха мъж, откраднал 850 000 лв., скрити в камина в Ямбол