НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение за убийството на психолога Иван Владимиров

прокуратурата повдигна обвинение убийството психолога иван владимиров
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:42, 02.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров. Към момента обвиняемият се намира в ареста след решение на Софийски градски съд. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Обвиненият за убийството на психолога Иван Владимиров остава в ареста окончателно

Владимиров бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари т.г. Тонев е стрелял с пистолет "Байкал". Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си и е реабилитиран.

Според прокуратурата вечерта около 22.30 часа Иван Владимиров отишъл до дома на съседа си, като поводът било установено зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет марка "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на Владимиров и стрелял.

Снимки: БГНЕС, архив

Обвиняемият издърпал тялото на жертвата по посока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор, и го оставил в пространството между посочената врата и вратата към избените помещения, на която подпрял главата на Владимиров, след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от свидетели, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия, след което продължили към входната врата, водеща към вътрешния двор, където открили тялото на съседа им и подали сигнал в МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов след пропуснатата дузпа: Извиних се на момчета в съблекалнята и продължаваме напред
Кирил Десподов след пропуснатата дузпа: Извиних се на момчета в съблекалнята и продължаваме напред
Баскетболните националки до 20 години завършиха със загуба груповата фаза на европейското първенство в Дивизия В
Баскетболните националки до 20 години завършиха със загуба груповата фаза на европейското първенство в Дивизия В