НОВИНИ

Прокуратурата разследва инцидента с разбилия се край Раднево самолет

прокуратурата разследва инцидента селскостопански самолет раднево
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 27.07.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство по случая с разбилия се в землището на с. Землен, община Раднево, самолет М18 "Дромлер". Нарушени са правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на 70-годишен мъж - престъпление по чл. 343 ал.1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 пр. 2 от Наказателния кодекс, посочват от съдебната институция.

Селскостопански самолет се разби край Раднево, пилотът е загинал

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването за установяване на причината за катастрофата – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, предстои да бъде назначена и техническа експертиза и др.

Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, като действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Установено е, че на 26 юли селскостопански самолет М18 "Дромлер", пилотиран от 70-годишен мъж, е извършвал по въздух обработка на оризови насаждения в района на с. Землен. Летецът е имал над 30 години стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6.15 ч. сутринта, като това е станало 5 - 6 минути след излитането.

Пилотът е загинал на място. Сигнал за произшествието е бил подаден на тел. 112 в 6.27 ч. и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба.

Действията по разследването продължават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Ливърпул продаде капитана си Джордан Хендерсън на саудитския Ал-Итифак
Официално: Ливърпул продаде капитана си Джордан Хендерсън на саудитския Ал-Итифак
Кристиано Роналдо игра едно полувреме при равенството с Интер в контрола
Кристиано Роналдо игра едно полувреме при равенството с Интер в контрола