НОВИНИ

Прокуратурата разследва катастрофите със загиналите спортисти

бруталното престъпление прокуратурата започна разследване убийството годишния сириец софия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 12.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Ловеч е образувала досъдебно производство за тежката катастрофа, при която загинаха треньорът Стефка Великова и двама волейболисти от клуб "Олимпиец".

Около 15.45 ч. на пътя между Ловеч - Плевен при мокра и хлъзгава пътна настилка, 22-годишен водач на лек автомобил "Хонда", движещ се в посока гр. Ловеч, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в посока гр. Плевен автомобил "Фолксваген", управляван от 50-годишен водач, уточняват от прокуратурата.

В резултат са починали водачът на лекия автомобил "Хонда" и двама пътници в него - на 24 г. и на 59 г. Четвъртият пътник е откаран в тежко състояние в болница в гр. Плевен. Водачът на другия автомобил е прегледан в болницата в гр. Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чийто резултат се очаква.

Извършен е оглед на местопроизшествието и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Окръжната прокуратура във Велико Търново също е започнала досъдебно производство за катастрофата край село Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. Все още няма обвиняем, ясно е само, че 24-годишният шофьор на автомобила, блъснал Спасов, е задържан.

В прессъобщението се посочва, че младият водач и спътницата му са леко пострадали. Пробата за алкохол е отрицателна, не се посочва има ли проверка за наркотици. Причините и обстоятелствата по катастрофата ще бъдат изяснени в хода на разследването и при събиране на достатъчно доказателства за виновно поведение, отговорното лице ще бъде привлечено към отговорност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев загуби на старта на квалификациите на турнир от сериите "Чалънджър" в Швеция
Адриан Андреев загуби на старта на квалификациите на турнир от сериите "Чалънджър" в Швеция
Георги Дерменджиев пред БНТ: Лудогорец е отбор с голяма класа
Георги Дерменджиев пред БНТ: Лудогорец е отбор с голяма класа