НОВИНИ

Прокуратурата ще повдигне обвинение на нападателя от Русе

живо прокуратурата русе разследва случая побой непълнолетен нападател
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 02.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Русе разследва случая с непълнолетен младеж, за който са постъпили сигнали, че е нанесъл побой на двама свои връстници. За случая стана ясно вчера, когато в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри с насилие. Това доведе и до събиране на група младежи пред дома на нападателя.

За съжаление, сме изправени пред пореден случай на насилие. Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти и ще се намесват, когато имат информация за това, заяви на брифинг Георги Георгиев - окръжен прокурор на Русе.

"На 26 октомври над пострадалото лице е бил извършен грабеж и е било изнудено да се разпореди със свои вещи. Проверката по този случай е започнала незабавно. По време на работата по него пострадалото лице от грабежа и от изнудването е съобщило, че човекът, който е извършил тези действия е извършил такива действия и по отношение на много други хора", каза Георгиев.

Полицията е поканила тези други пострадали лица да се явят и да дадат повече информация във връзка със случаите. Едва вчера в полицията се е явило и пострадалото момче от записа в социалните мрежи и телевизионни канали.

"И вчера разбираме, че извършителят на това деяние през април т.г. му е нанесъл побой. Проверките по тези случаи са приключили. Има вече образувано досъдебно производство. Ще се проведе разследване за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди за случая с видеозаписа от април и за извършен на 26 октомври грабеж и изнудване", обясни Георги Георгиев.

След събирането на доказателства и разпитите на пострадалите прокуратурата ще повдигне обвинение и ще бъде задържан за 72 часа и ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Задържаха непълнолетния нападател над момче в Русе

Нападателят вече е задържан. Видеоклип, на който се вижда как пребива с юмруци друго момче, възмути десетки хора. Късно снощи те се събраха пред блока, в който живее нападателят. Наложи се намесата на полицията, за да бъде предотвратена ескалация на напрежението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов получи поздравителен адрес по пововд Европейския ден на донорството
Борислав Михайлов получи поздравителен адрес по пововд Европейския ден на донорството
Мено Кох е с мозъчно сътресение, но в стабилно състояние
Мено Кох е с мозъчно сътресение, но в стабилно състояние