НОВИНИ

Промениха лиценза на Челси, феновете ще могат да купуват билети за определени мачове

челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 24.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Правителството на Обединеното кралство направи още една промяна в лиценза на Челси. Според промяната компанията-майка може да "инжектира" до 30 милиона паунда в клуба, за да поддържа работата му на фона на проблемите с финансите, информира Sky Sports.

Основател на Челси е Fordstam Ltd, която е собственост на Роман Абрамович.

На 10 март Обединеното кралство наложи санкции срещу Роман Абрамович като замрази активите му. Това наложи процес по продажбата на лондонския клуб. Освен това на Челси е забранено да извършва трансфери и да подновява договорите на играчите.

След последните промени в лиценза на Челси феновете вече могат да купуват билети за гостуващи мачове, мачове за купи и срещите на жените на Челси.

Това означава, че привържениците ще могат да се снабдят с пропуски за полуфинала на Челси за ФА Къп срещу Кристъл Палас на стадион „Уембли“ през уикенда на 16 и 17 април.

Въпреки това, билетите за домакински мачове от Висшата лига все още са обект на ограничения. Само притежателите на сезонни билети и тези, които са закупили билети преди санкциите, ще могат да присъстват на „Стамфорд бридж“.

Гостуващите фенове могат да закупуват билети за оставащите домакински мачове на Челси в шампионата, като всички приходи отиват за Висшата лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна срещата на върха на НАТО: Алиансът обсъжда укрепването на Източния фланг
Започна срещата на върха на НАТО: Алиансът обсъжда укрепването на Източния фланг
Руската централна банка отрече да е била ударена от хакерска атака на Анонимните
Руската централна банка отрече да е била ударена от хакерска атака на Анонимните