НОВИНИ

Променлива облачност до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 01.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Валежната обстановка е към своя край. До момента най-голямо е количеството, измерено в Тополовград – 46 литра на кв. метър, но в много райони от страната паднаха около 40 литра на кв. метър, което е близо до месечната норма.

Най-дебела е снежната покривка в Добрич – малко над 30 см. Там, както и по Черноморието и през нощта остана много ветровито с пориви на североизточния вятър до около 100 км/ч.

В следобедните часове вятърът ще бъде слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен. Облачността над страната ще е променлива, а слаб сняг ще продължи да превалява все още главно в източните и планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6° .

През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи с по-значителни разкъсвания и намаления в Южна България през нощта и в часовете до обяд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в североизточните райони, където ще продължи да превалява слаб сняг - малко по-ниски.

И в планините ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Остава висока и опасността от лавини извън обработените писти. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и ще са от минус 6 до минус 3 градуса.

В четвъртък и петък ще има променлива, често значителна облачност, но превалявания ще има главно в планинските райони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март, макар че максималните температури бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Крушарски няма доверие на Бербатов и екипа му
Христо Крушарски няма доверие на Бербатов и екипа му
Левски привлече Илиян Стефанов
Левски привлече Илиян Стефанов