НОВИНИ

Проверки за нелоялни практики при организирани пътувания се проведоха на "Капитан Андреево"

проверки нелоялни практики организирани пътувания проведоха капитан андреево
bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 14.04.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Проверки за нелоялни практики на организирани пътувания на ГКПП "Капитан Андреево" проведоха властите през изминалата нощ, съобщиха от Министерството на туризма.

Експерти на министерството са проверили 14 автобуса, пътуващи в посока Турция. В шест от автобусите пътуващите са били туристи на организирано туристическо пътуване. В останалите 8 са били на еднодневна екскурзия с цел пазаруване до Одрин, поради което от Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще бъде изискана справка от "Гранична полиция" за установяване деня на връщане на автобусите, с което да се установи доколко твърденията са били коректни и да се потвърди тази информация.

При четири от проверените туроператори се установи липса на издадени ваучери на пътниците, като липсващите документи ще бъдат изискани да се представят в КЗП. Два от автобусите, превозващи пътници, бяха без удостоверение за извършване на туроператорска дейност. Извършена е проверка в Националния туристически регистър на две лица, които притежават правоспособност да упражняват професията екскурзовод.

ИА “Автомобилна администрация” състави общо 6 акта - 3 бр. АУАН по чл.55, т.5 от Наредба 11 и 3 бр. АУАН по чл.100, ал.1, т.1 от ЗДВП. Икономическа полиция не установи нарушения по време на проверката.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов влезе в Топ 10 на тестовете в Барселона
Никола Цолов влезе в Топ 10 на тестовете в Барселона
Синер мина с лекота през Музети за полуфинал в Монте Карло
Синер мина с лекота през Музети за полуфинал в Монте Карло