НОВИНИ

Проверяват болницата в Добрич за лечението на болни от COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 07.08.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Здравната инспекция в Добрич извършва проверка на Многопрофилната болница за организацията на лечение на заразените с COVID-19. Проверката е разпоредена от Окръжната прокуратура по сигнал на медик. Неврологичното отделение днес затвори врати, заради заразени с коронавирус лекар и пациент.

Лекари и здравни работници от Добричката болница се оплакаха от лошата организация на работа. Във Второ вътрешно отделение двама млади гастроентеролози се грижат за пациенти с коронавирус и с пневмонии. Двете лекарки лекуват общо 40 пациенти.

Д-р Елиз Селимова, гастроентеролог в МБАЛ - Добрич: Аз съм сама през деня, един лекар с 2 сестри, който не само трябва да минава визитация и да назначава терапия, трябва адекватно да отделя време на всеки болен. Аз ходя в консулт и в Спешното.

Д-р Ивелина Вълчева, гастроентеролог в МБАЛ - Добрич: Не знаем какъв ще е резултатът, ако дойде някой болен с бронхиална астма, дали трябва да го връщаме, тъй като ние нямаме специалист пулмолог.

В нощните смени има само по един лекар, медицинска сестра и санитар.

Янка Александрова, санитар в МБАЛ - Добрич: Нито някой ще ни плати нервите, притесненията, дори и депресията, защото вече сме на ръба, както и докторите и сестрите.

Красимир Минев, шофьор на линейка в МБАЛ - Добрич: Нито една стотинка не ни е дадено досега, затова, че се занимаваме с ковид болните.

От ръководството на болницата засега запазиха мълчание.

Автор: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви
СДВР призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви
Премахнаха блокадите в София (ОБЗОР)
Премахнаха блокадите в София (ОБЗОР)