НОВИНИ

Психолози от Варна консултират по телефона и онлайн

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 07.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Във Варна десетки консултации на ден дават експерти на телефонните линии за психологична подкрепа на деца, родители и педагози. Инициатива е на дирекция „Образование и младежки дейности” към Общината. Екипът от двама психолози и един психотерапевт от Общинския център за психологична подкрепа прави консултации както по телефона, така и онлайн.

През последните дни варненци стават все по-съзнателни, все по-малко са нарушителите както в морската градина, така и в парковете.

Хората са загрижени за здравето си и предпочитат да се грижат за здравето си и да си стоят у дома. Това понякога поражда един дискомфорт в тази необичайна ситуация и напрежение в отношенията с най-близките. По тази причина във Варна на 19 март беше открита гореща телефонна линия за психологическа подкрепа. Според специалистите най-често ги търсят родителите на младежи в тийнейджърска възраст.

Цвета Стоянова - психолог: Основно нашият телефон е създаден за училищната общност във Варна и това е фокусът. Това са родителите, прародителите, педалогическите специалисти и момчетата и момичетата, които имат достъп да се обадят.

Психологът каза, че хората споделят различни случаи, свързани с това какво преживяват, какви са предизвикателствата пред тях в момента.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив ежедневно дезинфекцират 400 автобусни спирки
В Пловдив ежедневно дезинфекцират 400 автобусни спирки
СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри
СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри