НОВИНИ

ПСЖ и Манчестър Сити в титанична битка за финала на ШЛ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:58, 28.04.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Шампионска лига
псж манчестър сити титанична битка финала
Снимка: uefa.com

Полуфиналите на Шампионската лига ни отвеждат тази вечер в Париж, където от 22 ч. на "Стад дьо Франс" един срещу друг се изправят тимовете на Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.

Мнозина определят този френско-английски дуел като сблъсъка на богаташите, тъй като през последното десетилетие и двата тима инвестираха стотици милиони в съставите си, за да триумфират в турнира.

"Парижани" и "граждани" са с огромни шансове да достигнат заветната си цел през този сезон, но единият от тях ще трябва да преглътне горчилката от отпадането в предпоследната фаза на надпреварата.

Отборът на ПСЖ е скритият фаворит в срещата, тъй като миналата година бе агонизиращо близо до триумф в Шампионската лига, след като показа добра игра в двубоя за трофея срещу настоящия европейски шампион Байерн (Мюнхен).

В лагера на френския шампион вярват, че този път могат да извървят целия път до върха, след като отстраниха миналогодишния първенец в турнира още на 1/4-финалите.

Високите амбиици и ролята на фаворит прехвърлят цялото напрежение в тима на Маурисио Почетино, а това може да им изиграе лоша шега, тъй като Манчестър Сити един от най-стабилните отбори в Европа през настоящата кампания.

Постоянството на "гражданите" във всички турнири е впечатляващо. Отборът на Пеп Гуардиола наскоро вдигна първия си трофей за сезона, след като завоюва Купата на лигата, и е съвсем близо до това да си гарантира и шампионската титла във Висшата лига.

В Шампионската лига Манчестър Сити спечели 9 от последните си 10 мача в турнира, като в 8 от тях отбелязаха поне 2 попадения.

Тазвечерният двубой ще е трети между двата тима в евротурнирите. Запоследно ПСЖ и Манчестър Сити се срещнаха на 1/4-финалите в Шампионската лига през сезон 2015/16, като първият двубой в Париж завърши 2:2, а реваншът в Англия завърши с минимален успех за "гражданите" с 1:0.

Освен това те имат и един сблъсък в турнира за Купата на УЕФА в груповата фаза през сезон 2008/09, който завършва при резултат 0:0.

За ПСЖ това е трети полуфинал в Шампионската лига, като досега отборът веднъж отпада на тази фаза през сезон 1994/95 от Милан, а през миналата кампания успя да елиминира РБ Лайпциг.

Манчестър Сити пък играе за втори път на тази фаза, като през сезон 2018/19 загуби от Реал Мадрид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират поетапно парното в София
Спират поетапно парното в София
Започна изтеглянето на цистерните, дерайлирали край град Ветово
Започна изтеглянето на цистерните, дерайлирали край град Ветово