НОВИНИ

ПСЖ надигра Манчестър Сити в сблъсъка на титаните

псж надигра манчестър сити сблъсъка титаните
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 29.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Манчестър Сити с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Лионел Меси вкара първия си гол за парижани, след като се завърна след контузия в коляното.

Домакините надиграха своя опонент с попадения и в двете полувремена. Манчестър Сити нямаше загуба извън пределите на Острова от декември 2017 г.

Парижани наложиха домакински натиск и поведоха още в 8-ата минута. Идриса Гей отправи неспасяем удар към вратата на Едерсон, който попадна в горния десен ъгъл за 1:0. Полузащитникът има 4 гола в 6 мача с екипа на ПСЖ. В предходните 78 срещи, той се бе разписвал едва 3 пъти.

В 27-ата минута публиката на стадион “Парк де Пренс” стана свидетел на невероятен пропуск. Рахийм Стърлинг нацели напречната греда след изстрел с глава. Топката попадна в краката на Бернардо Силва, който също изпрати кълбото в горната греда от сантиметри на празна врата.

През второто полувреме възпитаниците на Моурисио Почетино стигнаха до ново попадение. В 74-ата минута Лионел Меси размени двойно подаване с Килиан Мбапе и стреля от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0.

Аржентинският национал има 7 попадения срещу отбори, водени от Хосеп Гуардиола. Никой друг футболист няма толкова голове вкарани срещу отбори на испанския мениджър. Аржентинецът има 27 гола срещу английски клубове в 35 мача. Това е с 15 попадения повече, от който и да било футболист в този турнир.

ПСЖ е лидер в класирането с актив от 4 пункта. Манчестър Сити заема 3-ата позиция с 3 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсък между въоръжени затворници в Еквадор, има жертви и ранени
Сблъсък между въоръжени затворници в Еквадор, има жертви и ранени
Северна Корея изстреля нова хиперзвукова ракета
Северна Корея изстреля нова хиперзвукова ракета