НОВИНИ

ПСЖ надви Олимпик Марсиля с човек по-малко и продължава да крачи уверено към титлата във Франция

Килиан Мбапе не успя да се разпише в мача "Стад Велодром", но отново влезе в центъра на вниманието, след като бе заменен през втората част от Гонсало Рамош, а след рокадата демонстративно се отправи директно към съблекалнята

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 01.04.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
псж надви олимпик марсиля човек продължава крачи уверено титлата франция
Слушай новината

Отборът на ПСЖ надигра с 2:0 като гост Олимпик Марсилия в дербито на 27-ия кръг във френската Лига 1, въпреки че парижани играха малко повече от едно полувреме с човек по-малко.

Задачата на тима на Луис Енрике бе усложнена допълнително от изгонването на Лукас Бералдо в 40-ата минута на срещата, когато бразилецът изблъска Пиер-Емерик Обамеянг. Първоначално действията на Бералдо не бяха санкционирани, но след преглед на ситуацията с ВАР главният арбитър Беноа Бастиен показа директен червен картон на бранителя, който вече бе декориран в жълто.

Макар и останали с 10 души гостите намериха начин да открият резултата в 53-ата минута чрез Витиня, който открадна топката в средата на терена и постави началото на светкавична контраатака, която самият той завърши, за да даде аванс на своя отбор.

Пет минути преди редовното време да изтече парижани организираха още едно бързо нападение, при което Марко Асенсио комбинира с Гонсало Рамос, а последният беше точен за крайното 2:0.

Португалецът Рамос беше замесен и в друг важен момент от срещата, когато малко след час игра се появи на мястото на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. Французинът видимо остана разочарован от смяната, след която демонстративно се прибра в съблекалнята и така отново намекна, че престоят му на "Парк Де Пренс" е към своя край.

Успехът на парижани на "Стад Велодром" им помогна да съберат 62 точки на върха в Лига 1, като съставът на Луис Енрике имат преднина от 12 пункта пред втория Брест.

Междувременно Олимпик Марсилия допусна втора поредна загуба в първенството, след която тимът остава на 7-ата позиция с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 хиляди са новите пенсионери за година
Над 100 хиляди са новите пенсионери за година
Католици и арменци посрещнаха Великден (СНИМКИ)
Католици и арменци посрещнаха Великден (СНИМКИ)