НОВИНИ

ПСЖ отдава почит на жертвите от атентата на 13 ноември 2015 г.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:07, 11.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Снимка: сайт на ПСЖ
Слушай новината

ПСЖ ще почете жертвите от атентата от 13 ноември 2015 г. в Париж. Столичният клуб ще отбележи "черната" дата с поредица от събития и с призив за мир по време на мача с Оксер от френското първенство тази неделя.

"Пари Сен Жермен не е забравил нито една от жертвите на трагедията, която порази град Париж и всичките му жители. Ще отдадем почит преди срещата, като Мишел Монтана ще прочете реч, а след това ще последва минута мълчание", пише сайта на френския гранд.

По време на мача футболистите на Пари Сен Жермен ще носят на ръкава на фланелката си значка с лого, специално изработена за този повод и призоваващо за мир за всички. Логото ще присъства и на официалния автобус на професионалния отбор от днес.

През 2015 г. ПСЖ отдаде почит на жертвите с две специални фланелки, с надпис „Аз съм Париж“ и носени от играчите по време на два мача през зимата на 2015 г.

Срещата ще бъде и възможност за клуба да подкрепи благотворителната организация, която предоставя помощ на ранени войници и техните семейства, както и на вдовици, сираци и жертви на нападения. През целия уикенд в социалните мрежи на клуба ще се споделя информация за каузата, ще бъде излъчен филм преди мача в неделя, а на фланелките на играчите ще има лого на кампанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Приоритетът трябва да бъде единна кандидатура на предстоящите местни избори
Христо Иванов: Приоритетът трябва да бъде единна кандидатура на предстоящите местни избори
Двама души във Флорида са загинали заради урагана Никол
Двама души във Флорида са загинали заради урагана Никол