НОВИНИ

ПСЖ посреща Нюкасъл, а Милан приема Борусия Дортмунд в интригуващи сблъсъци в Шампионската лига

Пари Сен Жермен ПСЖ Ашраф Хакими
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 28.11.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Шампионската лига навлиза в решителна фаза. Предстои да бъдат изиграни срещите от предпоследния пети кръг в груповата фаза.

Безспорно най-интересните сблъсъци ще са в група “F”, където Милан посреща Борусия Дортмунд, а Пари Сен Жермен е домакин на Нюкасъл. И четирите тима все още имат шансове да продължат напред.

Милан приема Борусия в ключов мач за развитието на групата. Проблем за тима е сериозния брой контузени, сред които Рафаел Леао. Победа за “жълто-черните” на “Сан Сиро” ще им гарантира продължаване в следващата фаза.

В другия мач от групата един срещу друг излизат Пари Сен Жермен и Нюкасъл. И двата тима се нуждаят от точки, за да запазят шансове за класиране. Първият сблъсък в Англия завърши с убедителна победа 4:1 за "свраките" и в Париж са амбицирани за реванш. Проблем за френския тим ще е отсъствието на контузените Маркиньос и Уарен Заир-Емери.

В група “Е” неубедителният в Серия А - Лацио посреща Селтик. Евентуална победа днес и благоприятен развой в другия мач обаче може да гарантира на Лацио място на осминафите. Селтик има само една спечелена точка и е с теоретични шансове за третото място в групата. В другата среща Фейенорд посреща непобедения до момента Атлетико Мадрид в Ротердам. Три точки на испанците ще ги класират за следващата фаза.

В група “G” безгрешният дотук победител в турнира за миналия сезон Манчестър Сити посреща РБ Лайпциг. И двата тима вече се класираха за следващата фаза, като на “гражданите” ще стигне и равен резултат, за да си гарантират първото място в групата, предвид успеха им с 3:1 в Германия.

В другата среща Йънг Бойс посреща Цървена звезда, като победителят в този мач ще си осигури третото място в групата и продължаване на европейската кампания в турнира Лига Европа. Единствените точки дотук на двата отбора дойдоха именно в предишната среща между тях, завършила 2:2.

В група “H” вторият ранен двубой за деня е между Шахтьор (Донецк) и Роял Антверп. Украинците, които заради войната в родината си домакинстват в Хамбург, ще търсят задължителни три точки, за да съхранят шансовете си за класиране на елиминациите. Белгийският шампион пък ще търси да запише първата си точка в Шампионската лига, след като има само загуби дотук.

В другата среща изпитващият трудности напоследък тим на Барселона посреща Порто. Каталунците имат само два успеха в последните си пет срещи във всички турнири и ще търсят победата, с която биха си гарантирали класирането, а и до голяма степен първото място в групата. Стражът Марк-Андре тер Стеген е под сериозна въпросителна за Барса, чийто тим ще трябва да се справя цял сезон и без големия си талант Гави, който се контузи тежко. Успех на Порто пък сериозно би заплел възела в тази група и би направил направил нещата крайно непредвидими.

Всички мачове във вторник:

Група Е

19:45, Лацио - Селтик

22:00, Фейенорд - Атлетико Мадрид

Група F

22:00, Милан - Борусия Дортмунд

22:00, ПСЖ - Нюкасъл

Група G

22:00, Манчестър Сити - Лайпциг

22:00, Йънг Бойс - Цървена Звезда

Група H

19:45, Шахтьор Донецк - Антверпен

19:45, Барселона - Порто

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил катастрофира в заведение край Айтос
Автомобил катастрофира в заведение край Айтос
Три български победи при девойките на турнира на клей "Еди Хер" в САЩ
Три български победи при девойките на турнира на клей "Еди Хер" в САЩ