НОВИНИ

ПСЖ потрепери, но въпреки това се завърна към победите в Лига 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:09, 03.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
псж потрепери въпреки завърна победите лига
Слушай новината

Пари Сен Жармен се върна на победния път в френската Лига 1, след като в откриващия двубой от 20-ия кръг надигра трудно с 2:1 като гост Страсбург.

Двубоят между двата тима започна вихрено и още в началните секунди Джанлуиджи Донарума трябваше да прави две спасявания след изстрели на играчи на домакините.

В 4-ата минута пък парижани получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Рандал Коло Муани. Зад топката застана звездата на гостите Килиан Мбапе, но за негово разочарования видя как изстрелът му от 11-те метра бива отразен от Алаа Беларуш.

Малко след изтичане на първия половин час игра обаче Беларуш се превърна в големия грешник за своя тим, губейки топката на границата на наказателното поле, което от своя страна даде шанс на Мбапе да се реваншира за пропуска си от по-рано и на празна врата да отбележи за 1:0.

Този резултат се задържа до 50-ата минута, когато образцова контраатака на футболистите на Луис Енрике бе завършена подобаващо от Марко Асенсио, който удвои аванса на своя тим.

Второто допуснато попадение подейства мотивиращо на "синьо-белите", които намалиха пасива си чрез Дилан Бакуа двайсетина минути преди края на редовното време.

До края домакините се опитаха да стигнат поне до точката, но все пак парижани удържаха крехката си преднина, за да се поздравят с четвърти пореден успех като гост във френското първенство.

ПСЖ продължава да бъде лидер в класирането вече с актив от 47 точки, докато Страсбург е 10-и с 25 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затоплянето започва от днес
Затоплянето започва от днес
Лече сътвори обрат в добавеното време, за да измъкне успеха срещу Фиорентина
Лече сътвори обрат в добавеното време, за да измъкне успеха срещу Фиорентина