НОВИНИ

ПСЖ разби Брюж, но остана втори в група "A" на Шампионската лига

псж разби брюж остана втори група шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 07.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Пари Сен Жермен победи с лекота гостуващия Брюж с 4:1 в мач от последния кръг на група "A" в Шампионската лига.

Срещата в Париж започна отлично за френския тим, който откри резултата във втората минута. Килиан М'бапе изведе Нуно Мендеш в наказателното поле на гостите, бранителят на ПСЖ центрира остро, а стражът Симон Миньоле се намеси неубедително. М'бапе стигна пръв до отбитата топка и с удар от границата на вратарското поле я прати неспасяемо в долния десен ъгъл.

Финалистът от миналогодишното издание на Шампионската лига стигна до второ попадение в 7-ата минута, когато Анхел Ди Мария центрира в наказателното поле на Брюж и изведе Килиан М'бапе зад защитата на гостите, а френският национал реализира във вратата на Миньоле с изстрел от воле.

В 38-ата минута преднината на ПСЖ в срещата стана класическа след прекрасно фалцово изпълнение на Лионел Меси от дъгата на наказателното поле.

Гостите намалиха изоставането си в 68-ата минута. Ноа Ланг увлече трима бранители на ПСЖ и подаде към Матс Риц в наказателното поле на домакините, а полузащитникът на Брюж реализира в далечния ъгъл на вратата, пазена от Донарума.

В 75-ата минута французите получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Игнас Ван Дер Бремпт срещу Лионел Меси. Потърпевшият застана зад топката и отбеляза втория си гол в срещата.

Съставът на Маурисио Почетино завършва групата като подгласник на Манчестър Сити с 11 точки. Шампионът на Англия е с актив от 12 пункта, въпреки че загуби визитата си на РБ (Лайпциг).

Тимът на Брюж пък приключи участието си в европейските клубни турнири за настоящия сезон, тъй като е последен в група "A" с 4 точки от 6 мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия с опит да премахне монопола на "Газпром"
Русия с опит да премахне монопола на "Газпром"
Нови 50 положителни проби на менингококова бактерия в столичната 37-а детска градина
Нови 50 положителни проби на менингококова бактерия в столичната 37-а детска градина