НОВИНИ

ПСЖ с решителна крачка към титлата във Франция след успех над 10 от Ланс

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 15.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
псж решителна крачка титлата франция успех ланс
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ПСЖ направи решителна стъпка към своята 11-а титла на Франция, след като надигра с 3:1 като домакин Ланс в дербито на 31-ия кръг от Лига 1.

Сблъсъкът на "Парк Де Пренс" противопостави първия срещу втория във временното класиране, а победата осигури на футболистите на Кристоф Галтие аванс от 9 точки на върха в подреждането пред "жълто-червените" седем кръга преди края на сезона.

Решаващ за развоя на двубоя в столицата пък се оказа червеният картон за Салис Абдул Самед още в 19-ата минута, получен за тежко влизане в краката на Ашраф Хакими.

Останали с човек повече домакините се възползваха по възможно най-добрия начин от своето предимство и решиха срещата още преди края на първото полувреме.

В 31-ата минута Килиан Мбапе даде преднина на ПСЖ с прецизен диагонален изстрел по земя, а шест минути по-късно Витиня удвои преднината на домакините след страхотно изпълнение от дистанция.

Пет минути преди почивката пък Лионел Меси направи авансът на парижани класически, след като се възползва от чудесна асистенция с пета на Мбапе.

След точно час игра гостите от Ланс все пак върнаха едно попадение чрез Пшемислав Франковски, който оформи крайното 3:1 с гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на автора на второто попадение в срещата Витиня.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид взе своето при визитата на Кадис след два бързи гола през втората част
Реал Мадрид взе своето при визитата на Кадис след два бързи гола през втората част
Монца шокира Интер насред Милано, Антов остана резерва
Монца шокира Интер насред Милано, Антов остана резерва