НОВИНИ

ПСЖ се измъкна у дома срещу Льо Авър, но празненствата за титлата ще трябва да почакат

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:12, 28.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
псж измъкна дома льо авър празненствата титлата почакат
Слушай новината

Отборът на Пари Сен Жармен пропусна възможността да си гарантира титлата във френската Лига 1, след като в среща от 31-ия кръг на френския шампионат завърши наравно 3:3 срещу борещия се оцеляване в елита тим на Льо Авър.

По този начин момчетата на Луис Енрике събраха 70 точки на върха в подреждането и имат аванс от 12 пред втория Монако, който е с мач по-малко.

При това положение в края на сезона двата състава могат единствено да завършат с равен актив в края на сезона, но за целта парижани трябва да загубят всеки един от оставащите си три двубоя, което изглежда малко вероятно, ала засега запазва на теория шансовете на монегаските за първото място.

Междувременно Льо Авър временно се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи до 15-ата позиция с 29 пункта. Отборът от Северна Франция обаче може да съжалява, че си тръгна от "Парк Де Пренс" само с точка, въпреки че водеше с 3:1 по-малко от четвърт час преди края на редовното време.

Срещата в Париж започна отлично за гостите, които излязоха напред в резултата чрез Кристофър Опери, който се разписа с хубав диагонален изстрел след 19 минути игра, но десет по-късно Брадли Баркола изравни, възползвайки се от асистенция на Уорън Заир-Емери.

До почивката Льо Авър си върна предимството след гол на опитния Андре Аю, а в 61-ата минута тимът на Лука Елснер дори покачи аванса си на 3:1 след точно изпълнена дузпа на Абдулай Туре.

Футболистите на ПСЖ все пак намериха сили да избегнат поражението, като първо Ашраф Хакими отбеляза за 2:3 в 78-ата минута, за да дойде и добавеното време на мача, когато Гонсало Рамош засече центриране на Кангин Лий и с глава оформи крайното 3:3.

Така парижани временно отложиха шампионските празненства във Франция, но сега фокусът им се премества изцяло върху Шампионската лига, където в сряда вечер (1 май) гостуват на Борусия Дортмунд в първи дуел между двата тима от полуфиналите на надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамас разпространи видео с двама заложници
Хамас разпространи видео с двама заложници
Празнуваме Цветница
Празнуваме Цветница