НОВИНИ

ПСЖ се справи с Марсилия в дербито на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:00, 08.02.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
псж справи марсилия дербито франция

Голове на Килиан Мбапе и Мауро Икарди през първото полувреме осигуриха успеха на играчите на Маурисио Почетино с 2:0 като гост Олимпик Марсилия в стотното издание на голямото дерби на Франция.

На "Стад Велодром" край Лазурния бряг парижани откриха резултата още в 9-аа минута чрез Мбапе, който засече центриране на Анхел ди Мария и направи безпомощен Стийв Манданда. За младия френски нападател това беше и мач №150 за състава на ПСЖ.

В 25-та минута, отново след центриране, Мауро Икарди с глава удвои преднината на гостите, като този път асистенцията бе дело на Алесандро Флоренци.

Малко по-късно Леандро Паредес имаше отлична възможност да направи преднината на ПСЖ класическа, но изстрелът му не намери целта.

След почивката темпото на игра спадна, а като цяло домакините бяха безсилни да направят нещо в атака и така закономерно трябваше да приемат загубата.

За капак на всичко, марсилци завършиха и с 10 души, след като Димитри Пайе получи доректен червен картон за удар с бутоните напред в тялото на Марко Верати.

С тази победа Пари Сен Жермен събра 51 точки и продължава да изостава с три от лидера Лил и с една от Олимпик Лион.

Олимпик Марсилия пък има два мача по-малко и актив от 33 пункта, който им отрежда едва девето място в подреждането. Тревожното за отбора от Лазурния бряг е, че има само една победа в последните си десет мача в Лига 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антов резерва при класически успех на Болония над Парма
Антов резерва при класически успех на Болония над Парма
Йоана Илиева спечели международния турнир по фехтовка "Аспарухов меч"
Йоана Илиева спечели международния турнир по фехтовка "Аспарухов меч"