НОВИНИ

ПСЖ ще се раздели със сериозна сума, ако прекрати договора на Рамос

псж раздели сериозна сума прекрати договора рамос
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 02.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Пари Сен Жермен ще трябва да изплати сериозна сума на Серхио Рамос, ако решат да прекратят договора на легендата на Реал Мадрид.

Футболистът пристигна във френската столица през лятото със свободен трансфер, но испанецът все още не е направил официалния си дебют за тима.

35-годишният защитник, който пропусна Евро 2020 през лятото, получи контузия в прасеца през юли, която го остави извън терените.

Притесненията относно скорошната поредица от контузии на Серхио Рамос накараха ръководството на ПСЖ да обмисли потенциално прекратяване на договора му. От тима се опасяват, че привличането на защитника може би е било грешка.

Според информациите във френските медии, Серхио Рамос е подписал договор, който ще му донесе 24 милиона евро още преди контрактът му да е изтекъл през 2023 година.

Ако от ПСЖ искат да се разделят със защитника, ще трябва да постигнат споразумение, тъй като може да се наложи да му изплатят цялата сума.

Старши треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино разкри миналия месец, че Серхио Рамос не е започнал да тренира с отбора, тъй като продължава да се възстановява от контузията.

„За съжаление, Рамос все още не е започнал да тренира с отбора. Той обаче е близо до завръщане. Надяваме се, че това ще стане възможно най-скоро. Доволни сме от това как напредва. Серхио Рамос е шампион и никой не може да се съмнява в неговия състезателен инстинкт и футболни способности. Нещата не потръгнаха добре за него, но той може да се справи със ситуацията“, каза Почетино.

ПСЖ, който в момента е на върха в Лига 1, ще се изправи срещу РБ Лайпциг в сряда (3 ноември) в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеят на спорта преминава в ново измерение
Музеят на спорта преминава в ново измерение
Мъртво море изчезва
Мъртво море изчезва