НОВИНИ

ПСЖ стартира новия сезон с изненадващо поражение

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 11.09.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
псж стартира новия сезон изненадващо поражение

Парижани загубиха гостуването си на новака във френския елит, Ланс с 1:0 и по този начин допуснаха първото си поражение във френската "Лига 1" от ноември 2019-та година.

На стадион "Феликс Болер" Томас Тухел не можеше да разчита на седемтима от основните си футболисти, сред които Килиан Мбапе, Неймар и Мауро Икарди. Така немският специалист на практика излезе с втория си състав за двубоя.

Това неминуемо спомогна за успеха на Ланс като "жълто-червените" бяха по-активни през целия двубой и заслужено стигнаха до тази много престижна победа.

Първото полувреме предложи само една единствена по-интересна ситуация. Тя бе в полза на домакините и дойде в 17-та минута. Игнатиус Ганаго проби хубаво през центъра на отбраната на ПСЖ и след като навърза няколко гутболисти стреля към вратата, но видя как топката се отбива от страничния стълб.

Все пак след почивката камерунецът отбеляза единственото попадение в срещата. В 57-та минута вратарят Марчин Булка, който изигра едва втория си мач за ПСЖ, сбърка при изнасянето на топката, подарявайки я на Ганаго. Той я овладя и не сбърка от близка дистанция за 1:0.

Малко по-късно домакините бяха близо до втори гол. Симон Банза опита да засече току пред вратаяря Булка, но полският страж бе скасил дистанцията и не позволи на топката за втори път да влезе във вратата му.

В 67-та минута дойде и една от редките възможности за ПСЖ. Андер Ерера стреля от пряк свободен удар, но опитът на испанеца премина над целта.

Десет минути преди края Ланс отново имаха златна възможност да отбележат, но Флориан Сотока не уцели вратата от близка дистанция с глава.

В край на сметка тези пропуски не се оказаха фатални и новакът в Лига 1 записа първата си победа през сезона във втория си двубой.

От друга страна, заради участието си в финала на Шампионската Лига, за ПСЖ това бе първи мач през новата кампания като така "парижани" все още нямата спечелена точка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реституираха стадиона в Асеновград
Реституираха стадиона в Асеновград
Гольовците и Ропотамците с обвинения, искат постоянен арест
Гольовците и Ропотамците с обвинения, искат постоянен арест