НОВИНИ

Пулев води преговори за мач с британеца Джо Джойс

пулев води преговори мач британеца джо джойс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:55, 24.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Британецът Джо Джойс може да е следващият съперник на Кубрат Пулев на боксовия ринг, разкри промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев.

Този уикенд Пулев ще участва в нетрадиционен и иноваторски мач срещу американеца Франк Мир, който ще се проведе на триъгълен ринг и по правила, смесващи бокса и ММА.

Кобрата обаче все още не е приключил с професионалния бокс и е възможно да се изправи срещу един от добре котиращите се британски боксьори през 2022 г.

"Пулев определено ще участва в добри мачове през следващата година. Получаваме много оферти, Джо Джойс ни търси. Кубрат ще избере внимателно битките си, за да се завърне там, където се чувства страхотно. Въпросът е как той иска да се върне на ринга и колко дълго иска да продължи да го прави", коментира Гоцев пред Скай Спортс.

"От екипа на Джойс се свързват с нас, разговаряме, но когато са сериозни, знаят кого да потърсят. Искам да се чуя директно с Франк Уорън (промоутър на Джойс)", допълни Гоцев.

36-годишния лондончанин Джо Джойс е сребърен медалист в тежка категория от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016, но влезе сравнително късно в професионалния бокс и има едва 13 мача до момента. Той обаче е спечелил всичките си срещи, като 12 от тях печели с нокаут. В последните си мач на 24 юли тази година той спря французина Карлос Такам в шестия рунд.

Кубрат Пулев не се е качвал на професионалния ринг от 12 декември 2020, когато бе нокаутиран от световния шампион по това време Антъни Джошуа. Единствената друга загуба на Кобрата в 30 мача е от Владимир Кличко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнеха лиценза на фирмата собственик на изгорелия автобус
Отнеха лиценза на фирмата собственик на изгорелия автобус
Премиерът на Швеция подаде оставка часове след като беше избрана
Премиерът на Швеция подаде оставка часове след като беше избрана